8 sifat lelaki yang wanita jauhi

Kaum Adam adalah pelengkap dan pelindung bagi kaum wanita. Namun, ada beberapa jenis lelaki yang wanita jauhi dek kerana personaliti mahupun tabiat mengjengkelkan. Nah, 8 jenis lelaki yang punya sebab wanita menjauhi daripada didekati.

1. Lelaki Meminta-minta

Mereka ini mempunyai sifat terlalu rendah diri dan tidak percaya diri walhal keyakinan dan sifat berdikari dalam diri lelaki dianggap seksi bagi wanita. Semua perkara tidak mampu untuk dilakukan sendiri.

2. Lelaki Mudah Dijangka

Lelaki begini takut untuk membuat kejutan istimewa kepada pasangan kerana bimbang perancangan tidak menjadi. Hidup dengan lelaki begini semestinya membosankan!

3. Lelaki Rengus

Ego dan hanya mementingkan diri sendiri! Tiada guna jika dia hanya bersikap baik kepada anda namun sangat menjengkelkan terhadap orang lain.

4. Lelaki Mata Keranjang

Sesungguhnya, wanita tidak pernah senang apabila pasangannya sibuk menjeling wanita lain ketika keluar berdua. Terlalu ramah dan bergurau senda tanpa mempeduli perasaan anda menjadikan anda makan hati.

5. Lelaki Kedekut

Bukan segunung permata mahupun berlian yang dipinta, tetapi apa salahnya sekali sekala bunga menjadi pengganti jiwa?

6. Lelaki Kaki Gaduh

Jejaka jenis ini sering membawa setiap topik dan perbincangan kepada pertengkaran mulut yang tiada penghujungnya.

7. Lelaki Perasan Bagus

Mereka menganggap apa yang mereka lakukan adalah lebih baik daripada orang lain.

8. Lelaki Pembenci Wanita

Jejaka dari golongan ini sentiasa memandang negatif mengenai wanita, contohnya mereka menganggap wanita tidak mampu untuk berdikari dan lemah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *